Video z blatnického zastupitelstva

03.12.2010 11:30

Tak tady mohou zájemci kouknout, jak to vypadalo ve čtvrtečním podvečeru v obřadní síni Obecního úřadu v Blatnici pod Svatým Antonínkem. Na tomto videu zastupitelé právě rokují o případném pronájmu domu s pečovatelskou službou Charitě ve Veselí nad Moraovu.

Řeč se potom stočila i na to, odkud by měli důchodci brát obědy. Otázka zněla: Ze školy, nebo odkud sami chtějí? Emoce silně vibrovaly. Jakmile se mně podaří zpracovat další video, tak sem ještě dám odkaz na jednání o propuštění šesti lidí z "rychlé roty". Obec na ně až do srpna příštího roku dostala na každého jedenáct tisíc z úřadu práce. Z obecní kasy jim měla každému doplácet dalších cca. pět tisíc. Teď jsou tito lidé bez práce.

No nevím, jestli to byl dobrý tah... Určitě měl pravdu bývalý starosta Josef Vavřík, který řekl, že jsou tito lidé dále nezaměstnaní. Prostě je nikdo nezaměstná. A to je škoda... Přece jen je dobré, když má člověk režim, kdy musí ráno vstát a jít do práce a jen nečeká na dávku v nezaměstnanosti...

Na druhé straně jsem se dozvěděla, že Židlochovice, kde žije pět tisíc obyvatel, mají snad jen čtyři lidi, kteří jsou takovou "rychlou rotou"... Nám přes propuštění oněch šesti nešťastníků ještě dalších snad šest, sedm zůstalo... Tak nevím... Ať si každý udělá na věc svůj názor.

Tady už je konečně ono slíbené video. Omlouvám se, že není kvalitní, ale já vlastně ani nijak moc nepočítala, že budu nahrávat. Původně jsem chěla udělat jen pár fotek, takže jsem ani neměla stativ, který bych pro takové natáčení potřebovala. Zvuk je ale slyšet dobře a ten je rozhodující....

https://www.youtube.com/watch?v=YxJt38xqgBg

—————

Zpět