Smutná zpráva....

30.07.2010 23:33

Už jsem tady psala, že plníme web připravovaného týdeníku Naše adresa Slovácko. Zatím ale není přístupný veřejnosti. Stejně jako na Hodonínsku plní web také kolegové na Hradišťsku, Přerovsku či Zlínsku. Dávám sem jednu smutnou zprávu, kterou napsal kolega Zdeněk Matyáš v Uherském Hradišti. Byl dnes na pohřbu dvacetiletého kluka, kterého na parkovišti přejel terenním vozem jen o rok starší kluk. Podle svědků snad záměrně.

Člověkovi je z toho na nic, když má osmnáctiletýho a čtyřiadvacetiletýho syna... Rodiče toho přejetého chlapce si určitě taky ani ve snu nepředstavovali, co se může stát. A stalo se....

Přátelé se rozloučili s obětí nehody 

Nejbližší rodina a stovky kamarádů a známých vyprovodily dnes na poslední cestě dvacetiletého Petra Halušku z Kunovic. Mladíka usmrtil v neděli 25. července na parkovišti před uherskohradišťským obchodním centrem Kaufland jen o rok starší vrstevník v terenním automobilu.

Poslední rozloučení s Petrem Haluškou se odehrálo ve smuteční síni na hřbitově v Uherském Hradišti- Mařaticích. Okolí lemovaly desítky automobilů, smuteční řeč poslouchaly kromě naplněné smuteční místnosti i další desítky příchozích. Jedna z žen při smutečním aktu omdlela.

Petra doprovodila cimbálová muzika Ohnica, čestnou stráž u rakve zaujali chlapci z královské družiny letošní kunovické Jízdy králů v krojích.

"Petr se stal členem folklorního souboru Handrlák, hrozně jej to chytlo. Byl ochotný, nadšený a kamarádský. V budoucnu mohl být oporou kunovické Jízdy králů. Je obrovská škoda zbytečně zmařeného mladého života," svěřil se organizátor Jízdy králů v Kunovicích a člen Old Stars Hradišťanu Milan Stašek.

Petr studoval vysokou školu v Kunovicích, hrál házenou a stal se oporou místního florbalového družstva. "Trest pro viníka nehody u Kauflandu nemůže nic napravit. Petr byl skvělý kamarád, je těžké se smířit s tím, že už není," řekl Naší adrese jeden z jeho zarmoucených kamarádů.

 

Zdeněk Matyáš
reportér připravovaného webu Naše adresa

 

Na internetu je také tato osobní vzpomínka na Petra:

Peťo, kamaráde, odešel jsi tak náhle, neměli jsme ani možnost se s tebou rozloučit. Dovol mi proto, abych Ti za nás za všechny z hodové chasy poděkovala, za to, že jsme měli čest se s Tebou poznat a strávit s Tebou příjemné chvíle. Tvá přítomnost vždycky všechny okolo dokázala rozveselit.

Nikdy jsi nebyl člověk, který by jednal proti někomu špatně nebo zle. Vždy jsi byl ten, který dokázal rozesmát své okolí svými originálními a vtipnými hláškami. Tím je pro nás nepochopitelnější Tvá náhlá smrt, kvůli které nás všechny bolí u srdce.

Tento text píši se slzami v očích a s myšlenkou, že Ti musím napsat, jak si Tě vážím. Cítím nutkání sdělit celému městu, že jsi byl dobrý člověk a vždycky zůstaneš v mém srdci a v mých vzpomínkách. Hudbu jsi miloval vždy, ale poslední dva roky jsi se zamiloval do folklóru, díky kterému jsme měli možnost se blíže poznat. Zapojil jsi se do hodové chasy a od té doby jsi byl prostě hodař se vším všudy. Hodové i nehodové akce, na kterých jsi byl Ty, patřily k těm nejlepším.

Tento rok jsi také jel poprvé Jízdu králů. Velmi se Ti to líbilo. Byl jsi tou atmosférou nadšený. Svou úlohu jsi plnil důstojně a s hrdostí, že jsi Kunovjan. Nikdy nezapomenu, jak jsem Ti přispívala do pokladničky a při tom chválila výzdobu Tvého koníka.

Sleduju naše společné fotky, pouštím si Tvůj nejoblíbenější verbuňk a nemůžu uvěřit, že jsi už pryč. Doufám však, že je Ti tam nahoře dobře, doufám, že se tam hraje na housle i na elektrickou kytaru, a že tam teče víno proudem.

Chci, abys věděl, že při každé další zábavě nebo večírku, kdy se všichni sejdeme, nám bude někdo chybět. Budeš to Ty. Ale nezapomeň, že vždycky zůstaneš v našich srdcích jako dobrý kamarád, který nás dokázal pobavit, ale bohužel musel z tohoto světa odejít velmi brzo. Petr Haluška, člověk, na kterého nikdy nezapomeneme.

S úctou a dírou v srdci za celou hodovou chasu a další přátele Klára Burešová 

 

—————

Zpět