Rozmanitosti Slovácka...

18.05.2012 23:37

Právě dnes začal třídenní maraton Jízdy králů v Kunovicích. Program vyvrcholí v neděli samotnou Jízdou králů. Hodně zajímavá bude ale i sobota, kdy pořadatelé připravují formanské odpoledne. Na to se fakt těším. Slovo dostanou také folklorní soubory a večer předvede svůj um Ondráš.

Zatímco startoval v Kunovicích náročný program prodlouženého víkendu, v Ostrožské Lhotě zase startovala Noc žalmů. Vše začala mše svatá, na ni navázal koncert a poté se už začaly číst žalmy... Dobrovolníci je budou číst až do rána, kdy se bude ve 4.30 slavit mše svatá...

Ve stejnou dobu, co se ve lhotském kostelíku četly žalmy, začínaly přes kopec v Blatnici pod Svatým Antonínkem přípravy na Putování po blatnických búdách. Právě pod búdami se na ohni grilovalo obří zvíře. Údajně to měl být býk...

Na blatnické sobotní putování naváže v neděli vinařský den v Blatničce. O půl druhé vyjde ze hřbitova procesí do vinohradů, kde budou požehnána nová Boží muka se sochou sv. Urbana. Poté ochotníci ze Skoronic odehrají divadlo Pražáci na vinařských stezkách. Poprvé jej budou hrát skutečně na vinařské stezce... Které? Strážnické... Na divadlo pak naváže košt vína.

Starostka z Blatničky s nadsázkou řekla, že když mohou mít Pražáci Divadlo na Vinohradech, proč by v Blatničce nemohlo být divadlo ve vinohradech :)

Na Slovácku je dobře. Přij'dte se také pobavit!

Všechny zdravím a přeji krásný víkend! Lenka

 

—————

Zpět