Příběh o bezdomovci...

24.10.2011 21:34

Jeden z příběhů, které vyprávěl P. Elias Vella na svých přednáškách v Želivu.

Arisova matka byla Němka a otec muslim. Otec byl alkoholik a matka mu nedávala také nejlepší příklad. Nebylo tedy divu, že jejich syn brzy utekl z domu a začal žít na ulici. Pil alkohol, prodával drogy a kradl, aby měl co jíst. Jednoho dne se ocitl v Římě. Na náměstí, kde bylo mnoho podobných lidí, jako byl on, přišli hrát mladí herci pantomimu.

Arisa velmi zaujala mladá dívka, která byla plná radosti. Nedalo mu to a šel se jí zeptat: "Proč jsi tak plná radosti?" "Chceš být také? Odevzdej svůj život Ježíši," řekla. Arisa nechtěl věřit svým uším. Myslel si, že si z něho dělá srandu. Šel se jí tedy po chvíli zeptat znovu a dostal stejnou odpověď: "Odevzdej svůj život Ježíši."

Šel pryč, ale stále slyšel její slova. Zůstala mu v mysli. Řekl si: "Dnes nebudu nic krást. Jestli Ježíši existuješ, dej mně do půlnoci najíst ty sám." Po nějaké době bylo poledne a začal se ozývat kručící žaludek. Potom byly tři hodiny, pět a Arisa byl stále hladový a bez jídla. V jedenáct v noci se rozhodl, že si najde místo k noclehu. Lehl si do krabice vedle nějakého jiného bezdomovce.

Když chvíli ležel, soused se ho najednou zeptal: "Kdo jsi? Kde jsi se tady vzal? Neznám tě... Nikdy jsem tě tady neviděl..." "Jsem tu, protože jsem nenašel jiné místo ke spaní," odpověděl Arisa. "Co jsi dnes ukradl?", zeptal se ho nový soused. "Nic," odtušil Arisa. "Proč?" "Protože hledám Ježíše," řekl Arisa. V tom okamžiku jeho soused sáhl do batohu, vytáhl chleba, sýr, vodu, podal mu jídlo a řekl: "Jez! Musíš mít hlad..." Za pět minut měla být půlnoc...  Arisa pak žil ještě nějaký čas na ulici, ale přestal krást.

"Dnes je evangelickým kazatelem a občas mi napíše, abych se za něj modlil, a tak se za sebe vzájemně modlíme. Když Bůh někoho volá, volá každého originálním způsobem..." skončil vyprávění skutečného příběhu otec Elias....

Všechny zdravím a přeji Vám, abyste zaslechli ten hlas, když Vás bude jednou Ježíš volat.... Lenka

—————

Zpět