Naše adresa na Slovácku

29.05.2010 12:52

Tak už je to tady! Včera jsem dostala potvrzený termín slavnostního zahájeni provozu kavárny - redakce Naše adresa na Hodonínsku. Budeme mít sídlo na Masarykově náměstí v Hodoníně. Kde je Masarykovo náměstí? Tam, kde je kostel svatého Vavřince a hned naproti němu také radnice. Víte, kde je na náměstí prodejna hudebních nástrojů? Tak vedle bývala prodejna nápojů. Tyto prostory projdou stavebními úpravami, aby zde mohlo být sídlo naší redakce. Kavárna Naší adresy bude nekuřácká a počítá se tam i s koutkem pro maminky s dětmi.

Kromě toho, že tam bude k dostání několik druhů výborné kávy, tak se zde budou péct také čerstvé buchty i slané pečivo. Vlastně to budou bagety-teplé i studené. Výborné jsou také zákusky. No vždyť už za chvilku ochutnáte! V den otevření sice ještě do ruky nedostanete naše noviny, protože ty vyjdou přesně o týden později. Ano budou vycházet v pondělí. Budou menší než je klasický rozměr novin ale zase větší než je třeba formát A4. Na čtyřiceti barevných stránách bude každý týden prostor pro téma, příběh zajímavé osobnosti z regionu, fotoreportáže, profil podnikatele, společenskou kroniku, kde najdete nejen fotky miminek, ale třeba také přehledy, kdo kde zemřel no a na posledních mnoha stránkách spoustu, spoustu, spoustu sportu. A k tomu jako bonus barevný televizní magazín.

Samozřejmostí bude rozsáhlý kulturní servis a kultura vůbec. No a ještě další věci, které nemůžu prozradit všechy, aby se příliš neodhalila konkurenci... Myslím si a věřím, že se mohou čtenáři těšit. Vždyť se nám podařilo poskládat skvělý tým. Mým zástupcem je Petr Fridrich z Vracova, kterého už čtenáři velmi dobře znají z téměř čtyřletého působení v týdeníku Naše Slovácko. Na sport zaostří bývalý zpravodaj hradišťského týdeníku Dobrý den s Kurýrem Hynek Zdeněk. Katka Jagošová pak bude dohlížet na to, aby byly noviny bez chyb. Kromě toho ale bude také reportérkou. Mnoho jejich skvělých článků už ostatně čtenáři četli před mnoha lety ve Slovácku, později v brněnské Rovnosti a poslední čtyři roky také v týdeníku Naše Slovácko. Spolupracovat budeme také se spoustou špičkových novinářů, kteří dnes už pracují v jiné branži, ale láska k psaní jim zůstala hluboce uložená v srdci. Mimo jiné se můžete těšit například na Jirku Nováčka, který bude pomáhat hlavně sporťákovi. Fotografovat a psát pro nás ale bude také Karel Prchal a Luděk Durďák. Věřím, že Vám vždy připravíme tolik informací, že si v našem týdeníku každý najde vše.

Všichni se moc těšíme, že se s Vámi zase budeme setkávat při nejrůznějších příležitostech. Pokud tyto řádky čte někdo, kdo by s námi chtěl spolupracovat, tak se klidně může ozvat na mou služební adresu: fojtikova@ppf.cz anebo zavolat na: 777 331 582. A na závěr ještě jedna důležitá prosba. Pokud někdo víte o nějakém grafikovi, který by si chtěl přivydělat a ovládá indesign, tak mu nabízím práci. Je to vhodné i pro studenty, protože by dotyčný musel pracovat pouze v pátek od 10 do cca. 18 hod. a v neděli od 14 do 22 hod. O případné další informace a podrobnosti pište a volejte.

Zdravím, všem přeji pohodový víkend a těším se na setkání při otevření kavárny, protože jste tímto všichni zváni!!!! Vše vypukne v pondělí 12. července od 13 hodin. Předpokládaný konec pak bude v 18 hodin, takže můžete přijít nakouknout a pobavit se i v podvečer.... V ten den se bude například "prodávat" kopeček zmrzliny za korunu (jako za starých časů :) . Pozvání už přijal i ornamentista Vladimír Šácha, který bude malovat ornamenty na tělo. No a samozřejmě nebude chybět zpěv a muzika. Počítá se také s programem pro děti. Na své si prostě přijde každý. Přijďte a nechejte se mile překvapit :)

Lenka

 

—————

Zpět