Misionáři mezi bezdomovci

30.09.2011 15:24

Několik misionářů dnes ráno zamířilo k Sestrám Matky Terezy do Ostravy-Přívozu. Sestry zde totiž připravily snídani pro lidi bez střechy nad hlavou. Po snídani sloužil františkánský kněz P. Didak mši svatou. Kaplička byla zcela plná.

Po mši svaté následovalo setkání s misionáři. K bezdomovcům promluvil Petr, který do Ostravy přijel z plzeňské Komunity Jana Křtitele. Účastníkům setkání vyprávěl svůj příběh, jak se dostal do vězení, kde se setkal s Kristem a uvěřil. Sestřičky posluchačům uvařily kávu a rozdaly oplatky.

Petr se do basy dostal kvůli ozbrojenému předadení. "Byl to tuším paragraf dvě sta čtyřicet. Nevím to ale přesně." "Dvě stě třicet čtyři," upřesnil okamžitě jeden z přítomných mužů. O pár chvil později pak Petr citoval z Písma s tím, že neví, kde to přesně v evangeliu je a zase dostal odpověď z publika: "Jan, tři, šestnáct," řekl okamžitě další z posluchačů.

K bezdomovcům by se mohli jít učit tradičně věřící lidé ze Slovácka, kteří jsou každou neděli v kostele. Určitě Bibli neovládají tak, jako tento bezdomovec," letělo mně obdivně hlavou...

Pár fotek ze setkání s bezdomovci je zde:

www.frantiskanskemisie.cz/ostrava/galerie/fotogalerie/album/misionarsky-patek

Jinak se dnes uskuteční velký večer v katedrále Božského Spasitele na náměstí Msgr. Šrámka. Někteří misionáři by snad měli zamířit i do "vyhlášené" Stodolní ulice a zvát je do kostela na setkání s Ježíšem....

 

 

—————

Zpět