Kruciáta a solidarita s nemocným Kryštofem

03.11.2010 12:29

Včera byla na Antonínku Kruciáta. Z kněží tam byl tentokrát pouze P. Vladimir Teťhal. Měl zajímavé kázání, na které mohou zájemci kouknout sem: https://www.youtube.com/watch?v=j-GpdpeTlek Obraz je docela hroznej, protože jsou v kapli sv. Antonína docela špatné světelné podmínky, ale v tom videu jde stejně spíše o to, co kněz říká. A mluvil dobře.

Jinak se včera ještě něco zvláštního stalo....

Asi před třemi týdny se Blatnicí roznesla rychlostí kulového blesku zpráva, že je vážně nemocný teprve osmiměsíční Kryštof Valášek. Stále prý plakal, a když už si s ním rodiče nevěděli rady, tak jeli do nemocnice. Z Kyjova měl údajně letět vrtulníkem přímo do Brna. Měl totiž na mozku nádor (já jsem tam nebyla, ale to se vykládá...). Lékaři přitom rodičům nedávali žádnou naději. Prý by se musel stát zázrak. Onemocnění malého chlapečka vyvolalo v obci vlnu solidarity. Spousta lidí se začala spontánně modlit za jeho uzdravení. Mnozí v modlitbách prosí o přímluvu P. Šuránka, aby se stal skutečně zázrak.

Nikoho proto zase až tak nepřekvapilo, když v neděli na konci mše svaté poprosil P. Zdeněk Stodůlka o pomoc. Řekl: "Obracím se na vás s naléhavou prosbou. Za tu dobu, co zde působím, jsem vás o nic tak moc neprosil, jako nyní." A poté věřícím řekl o nemocném Kryštůfkovi, a že by se celá farnost mohla společně modlit za jeho uzdravení. "Na modlitbách se budeme scházet po devět dnů vždy v 18:45. Budeme se modlit novénu otce Šuránka a prosit o jeho přímluvu, aby se stal zázrak," řekl kněz. Slova možná nikoho nepřekvapila, ale co se muselo určitě dotknout každého, byla naléhavost v jeho hlase a vážnost situace.

Poprvé se věřící na modlitbách za malého Kryštofa sešli včera. Pokud by si někdo myslel, že přišlo pár babiček nad hrobem, tak by se spletl. Kostel byl narvaný. Přišli mladí, senioři, střední generace i rodiče s dětmi. Byla to síla, se kterou zřejmě nepočítal ani kněz, který věřící v neděli oslovil. A nemodlí se pouze lidé v Blatnici. Na dálku se připojila například také maminka čtyř dětí Marie Cíchová, která žije už dlouhé roky v Chicagu i její sestra Blanka bydlící nedaleko Říma.

 

Co Vám všem popřát? Samozřejmě, že jen vše dobré. Hlavně si ale v posledních dnech přeji, aby se skutečně stal zázrak a malý Kryštof se uzdravil a mohl žít život bez následků a v plnosti...  Lenka

—————

Zpět