Hrubou Vrbku čekají od pátku do neděle velké oslavy

21.09.2011 21:39

Kdo ještě neví, co bude dělat o víkendu, rozhodně by si neměl nechat ujít oslavy 650. výročí Hrubé Vrbky. Obec si ho sice v tichosti připomněla už vloni, ale na oslavy dojde až letos. Při té příležitosti vyšla kniha, která bude veřejnosti představena právě v rámci oslav. Prodávat se bude za tři stovky. Toto o oslavách obce napsal na Facebook Pavel Graf:

Uvedeme novou knihu o Hrubé Vrbce. Vzpomeneme naše významné rodáky, dvě známé muziky: Ňorkovu a Kubíkovu a jejich významné osobnosti: Jana Ňorka a Jožku Kubíka.

Program oslav:
PÁ 18:00: Vernisáž výstavy "Hrubá Vrbka v obrazech a fotografiích"
Na vernisáži v budově CHKO vystoupí hrubovrbecké sbory za doprovodu HCM Petra Mičky. Výstava pokračuje v budově CHKO a v hasičce v sobotu od 10:00 do 22:00, v neděli od 10:00 do 18:00 a v ...pondělí od 10:00 do 17:00.

SO 13:30: Koncert v hrubovrbeckém kostele "Zpívejte Hospodinu píseň novou"
Ekumenický koncert duchovní hudby. Vystoupí místní Ten Sing, kuželovská Schola a pravoslavný sbor. Dále zazní varhanní koncert Jiřího Kováře. Po dobu koncertu je zajištěno hlídání dětí učitelkami MŠ (za příznivého počasí na hřišti Horňácké farmy, případně ve školce).

SO 16:00: "Více jak 650 let znějí písně Hrubou Vrbkou"
Hlavní program oslav. Vystoupí HCM Martina Hrbáče, hrubovrbecká CM s primášem Vítem Práškem, CM Jožky Severina, vrbecké sbory a jejich sólisté, Krahulíček, František Okénka, Dušan Holý, Jaroš Hrbáč, Eva Grombířová a další. Po programu následuje beseda u cimbálových muzik. Občerstvení je zajištěno.

NE 10:00: Slavnostní bohoslužba v evangelickém kostele v Hrubé Vrbce

NE 14:00: Krojový průvod obcí
Společný průvod občanů a spolků z Hrubé Vrbky za doprovodu dechové hudby ZUŠ Veselí nad Moravou.

NE 15:00: "Vrbecký rok" aneb Hrubou Vrbkou znějí písně dodnes
Pořad představující aktuální dění v Hrubé Vrbce během roku. Vystoupí hrubovrbecké sbory, jejich sólisté a rodáci, CM Petra Mičky, mažoretky, Krahulíček a děti z MŠ.

Sobotní i nedělní program se uskuteční na návsi, v případě nepříznivého počasí v kulturním domě. Změna programu vyhrazena.

Více viz. https://www.hrubavrbka.cz/news/oslavy-650/

—————

Zpět