Diskuse

25.04.2010 09:46

Nemám čas šmejdit po diskusních fórech, které se objevují pod různými články. Když si ale přesto občas něco přečtu, obyčejně zase velmi rychle a znechuceně vycouvám. Je neuvěřitelné, kolik tam člověk objeví hnusu, špíny a jedu. Své super názory z nejspodnějších suterénů svých duší tam zvrací pisálci, kteří jsou nějak v životě nešťastní. Jinak si totiž neumím vysvětlit, kolik jedu se ukrývá v srdcích lidí, majících na tvářích sladké úsměvy... Někteří vás dokonce při setkání obejmou a políbí.. Nelze, aby si člověk nevybavil ono: "Jidáši, polibkem mne zrazuješ?"

V diskusích jsou většinou  ukryti pod cizím jménem, a tak mají spoustu odvahy vylévat kýble špíny na druhé. Jen ve výjimečných případech se tam objeví nějaký slušný člověk. Pokud si dovolí napsat svůj názor, nebo se dokonce zastane pranýřované osoby, tak si to obyčejně pěkně rychle slízne a může jen litovat, že tam vůbec něco napsal.

Až prostřednictvím webových diskusí člověk zjistí, kolik má nepřátel, kolik lidí ho nenávidí, i když vlastně ani neví proč. Z očí do očí to neumí nic přímo říct, a tak anonymně dští síru. Všechno je to smutné. A tak každému, kdo čte tyto řádky, přeji, abyste potkávali lidi, kteří se neschovávají za falešné úsměvy. Dovedou říct, co je štve a všechno probrat bez zbytečných špinavostí, které se ukrývají za vymyšlená jména. Oněmi diskusemi na webu se totiž stejně nic nevyřeší. Jen zůstane hořko v ústech, na duši i v srdci. Atmosféra jedu pak zamořuje prostor, který nám byl dán k životu v plnosti a ne k otravování a napadání druhých...

Krásný zbytek víkendu a po celý příští týden jen vše dobré  přeje Lenka

 

P.s. To přání patří obzvlášť těm, kdo mají neustále potřebu anonymně napadat druhé...

—————

Zpět