Video z vernisáže ve Fakultní nemocnici Olomouc

21.10.2013 10:12

Filip má za sebou další vernisáž svých fotografií. Tentokrát se uskutečnila ve Fakultní nemocnici Olomouc. Nese název Být nablízku a zachycuje práci nemocničních kaplanů. Filipovy snímky, které vznikaly čtvrt roku, dokumentují, jak moc je práce nemocničních kaplanů potřebná.

Vedle vzpomínané výstavy ve FN Olomouc mohou Filipovu práci vidět také návštěvníci kavárny Inkognito v Plzni, kde je vystavený cyklus Stáří až do 8. listopadu 2013.

 

Stejně mně ale nějak mozek nebere, že stále někdo projevuje zájem, aby Filip někde vystavoval své fotky, ale stálou práci nemůže sehnat. V posledních dvou letech tak žil od projektu k projektu. Nejdříve spolupracoval s Ligou lidských práv a v posledních měsících s Arcibiskupstvím olomouckým. Za oba projekty byl moc vděčný, protože mu nabídly poznat úžasné lidi a dostat se do prostředí, kam se třeba jinak hned tak nedostal.... Uvidíme, co bude dál.... V pátek 22. listopadu bude oficiálním fotografem opatské benedikce pro nově zvoleného opata želivské kanonie premonstrátů P. PhDr. ThLic. Jáchyma Jaroslava Šimka. Více najdou o této slavnosti zájemci tady.

Kdo by chtěl zhlédnout tři minuty z nedělní vernisáže, tak krátké video nalezne zde Vystavené fotky sem záměrně nedávám, protože je mnohem lepší snímky vidět jako zvětšeniny ve výstavních prostorách. Nyní by měla být výstava tří týdny ve Fakultní nemocnici v Olomouci, odkud poputuje na Teologickou fakultu Olomouc, kostela na Svatém Kopečku a počátkem února se přesune na Pražský hrad. Takový je alespoň plán hlavní koordinátorky celé výstavy Marty Hošťálkové. V příštím roce by měly být tyto fotky k vidění také třeba v Masarykově onkologickém ústavu v Brně na Žlutém kopci či v sále kardinála Špidlíka při Dnech lidí dobré vůle na Velehradě. Uvidíme, jestli vše bude pravda. Možná jsem skeptik, ale mnohému věřím až když se tak fakt stane... :-)

Každopádně by výstava měla po České republice putovat až do počátku roku 2015... 

 

Všechny zdravím a přeji krásný podzimní den Lenka
 

—————

Zpět