Vernisáž Být na blízku - o službě nemocničních kaplanů

24.09.2013 14:05

Vernisáž putovní výstavy "Být nablízku" o službě nemocničních kaplanů


V neděli 20. října 2013 odpoledne se ve Fakultní nemocnici Olomouc uskuteční vernisáž putovní výstavy s názvem „Být nablízku“. Od 13.30 hodin bude v nemocniční kapli sloužit mši svatou generální vikář Mons. Josef Nuzík a během bohoslužby také požehná obraz Božího milosrdenství, který je darem zaměstnanců nemocnice. Program pak bude od cca 14.30 hodin pokračovat vernisáží v přilehlé vstupní hale.

Olomouc: Výstava „Být nablízku“, kterou ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Olomouc pořádá Arcibiskupství olomoucké, přibližuje prostřednictvím 25 černobílých snímků práci nemocničních kaplanů. V průběhu roku ji bude možné zhlédnout v zařízeních zdravotnických a sociálních služeb nejen na území Arcidiecéze olomoucké.

Autorem fotografií je Filip Fojtík, dvojnásobný laureát prestižní soutěže Czech Press Photo Canon Junior Awards za snímek „Loučení Poláků s oběťmi leteckého neštěstí“ (2010) a za soubor „Stáří“ (2011), držitel 1. místa ve Fotografické soutěži Velehrad 2010 v kategorii Portrét za soubor „Boží služebníci“. Od července do září 2013 fotografoval nemocniční kaplany při jejich službě nemocným, seniorům a umírajícím v nemocnicích, hospicích a pobytových sociálních službách v Rajhradě, Brně, Olomouci, Holešově, Kroměříži, Praze a Ostravě.

Chcete-li podpořit tuto aktivitu a přispět tak i na potřeby služby nemocničních kaplanů, můžete zaslat finanční obnos na účet Arcibiskupství olomouckého s číslem 377 688 503/0300, variabilní symbol 911/160. Za každý dar jsme velmi vděčni!

Marta Hošťálková, koordinátorka výstavy
za Arcibiskupství olomoucké

 

A můj dodatek: Dnes jsem si zde dovolila pouze zveřejnit tiskovou zprávu z webu www.ado.cz No a jinak jste na výstavu samozřejmě všichni srdečně zváni!!!!

 

 

—————

Zpět