Redakce?

07.01.2010 13:24

Ač už to mnozí vůbec nečekali, v úterý vyšlo další číslo týdeníku Naše Slovácko. Proč to většina lidí nečekala? Před Vánocemi dali všichni redaktoři výpověď, protože nedostali vyplacené výplaty za říjen ani listopad. Ty výplaty ostatně neviděli dodnes.Snad až na jednoho redaktora... Sporťák totiž nakonec svou výpověď údajně vzal zpět a prakticky sám udělal poslední číslo novin. K ruce měl jen grafika. Pozná to i hlupák, protože snad až na jeden článek je podepsaný pod veškerými texty. O to víc je zarážející, že na titulku napsal úvodník, kde vysvětluje, jak v redakci nezůstal kámen na kameni, prosí o trpělivost a dobu hájení než se vše dá zase dohromady. Vše by bylo v pořádku, pokud by se pod toto "psaní" podepsal plným jménem. On ale na závěr místo podpisu napsal: Redakce.

Lidi, řekněte mně jakápak redakce, když je v té redakci sám??? Všechny bývalé kolegy štve, že je tento podpis naprosto zavádějící, protože si čtenáři představí, že se za slovem redakce skrývají redaktoři, kteří v novinách pracovali. Jde především o šéfredaktora Ivoše Cencingera, Karla Prchala, Luďka Durďáka, Katku Jagošovou a mou maličkost. Všichni jsme ale už pryč a většina z nás pracuje někde úplně jinde. No a někdo je také evidován na úřadu práce... Kde je ta redakce? Říká si snad jeden redaktor sám sobě: "My král - my redakce?"

Příští týden mají noviny opět vyjít. Uvidíme, jestli budou zase pouze o rozsahu dvanácti stran, za něž zaplatíte dvanáct korun. Nevím, jestli jsou čtenáři  v době krize schopni pochopit a přijmout nějakou dobu hájení. Paní v prodejních stáncích mně ale říkaly, že jsou spíš naštvaní, jak jsou noviny tenké, a že tam dokonce chybí i televizní program Pohoda. Jedno je jisté. Těch novin je skutečně škoda. Byly takové "našincké" pro naše čtenáře. Věřím, že minimálně stejný, ale spíš mnohem vyšší servis nabídne připravovaný týdeník Naše adresa Slovácko. Na čtyřicet stránek se toho vejde hodně, takže se mohou všichni těšit. Prostor navíc dostanou i samotní čtenáři, kteří si budou moct zaslat z nějaké akce své snímky s pár řádky textu, které jim zveřejníme. Zdaleka přitom nedáme prostor jen jednotlivcům. Pokud budou například něco zajímavého pořádat třeba domy dětí a mládeže, školy a další komunity, tak budeme všem otevřeni. Od nás neuslyšíte, že jde o příliš malou a pro noviny nezajímavou akci. U nás dostanou prostor skutečně všichni, takže se těšte! Já se těším, že se zase budeme potkávat v terénu, jako tomu bylo doposud a poté informovat o všem, co se kde šustne...

Z náročných příprav všechny zdraví Lenka

—————

Zpět