Přívaly sněhu

08.01.2010 16:01

Slovácko se ráno probudilo do bílé záplavy. V nebi se asi roztrhla peřina, která nemá konce. Sníh se z ní sype bez přestání už celý den. Kdo nemusel, tak raději z domu nevystrčil ani nos. Jen majitele domů bylo vidět neustále odhrabávat sníh. Napilno měli také zaměstnanci městských a obecních úřadů. Někde si prozíravě pozvali na pomoc lidi evidované na úřadu práce. "Tentokrát pro ně máme práce dost," pochvaloval si místostarosta Blatnice Antonín Těthal.

Co k tomu říct? Nic... Je prostě zima, tak je naprosto normální, že padá sníh. Bylo tomu v minulosti a je tomu tak i dnes. Je snad jen pravda, že dřív nebylo tolik aut a tedy ani havárek. Řidiče, kteří dnes museli usednout za volant nejrůznějších automobilů, jsem ze srdce litovala. Hlavně ty, kteří vyjet museli, protože je to jejich práce. Patří sem řidiči sanitek, hasiči, popeláři a třeba také profesionálové zajišťující zásobování. Bez nich všech by nám bylo asi těžko. Nemohli bychom si třeba nakoupit pečivo.

Z bílé nadílky mají asi největší radost děti, které je vidět běhat se sáňkami a někde také staví sněhuláky. Radost mají možná i novináři, protože bude o čem psát. Určitě ale nebudou mít radost z toho, že se někde kvůli sněhu stalo nějaké neštěstí. Jen o tom budou muset informovat, protože je to holt jejich práce...

Osobně všem přeji s obrovskou sněhovou nadílkou jen pěkné zážitky. Třeba z procházky zasněženou krajinou nebo z lyžovačky. Žádné úrazy - jen spoustu super zážitků! Jo a kdybyste měli "Blatničáci" o víkendu čas, zajděte se podívat do Roháče. Mezi Roháčem a potokem Svodnice je na polích k vidění takové malé safari. Po sněhem zasněžených polích se tam prohání obrovské stádo srnek. Jsou jich desítky. Odhaduji jich minimálně na padesát. Bývají tam i v jiném ročním období, ale to se ztrácí na pozadí zoraných polí. V kontrastu bílého sněhu je to teď ale nádhera, když se stádo dá do pohybu a uhání od Blatničky směrem k Roháči či naopak... Běžte se kouknout sami! Je to lepší než v zoo!!!!

Ze sněhem zapadaného Slovácka všechny zdraví Lenka

A tady můžete kouknout, jak to dnes vypadalo v naší ulici.... www.fojtikova.webnode.cz/fotogalerie/pohledy-na-hodoninsko/privaly-snehu/

 

 

—————

Zpět