Krojový ples v Blanici

13.02.2011 14:05

Bývalé vedení Blatnice v čele se Zdislavou Kuřinovou přišlo vloni s nápadem uspořádat krojový ples. Je pěkné, že v započaté iniciativě pokračuje i nový starosta se svými zastupiteli a ochotnými spolupracovníky. Výsledkem byl ve včerejší noci druhý ročník krojového plesu.

Podle šéfa kulturní komise Antonína Hanáka došlo dokonce o třetinu víc krojovaných než vloni. Na své si přitom přišli milovníci dechovky i cimbálky. Do tance i zpěvu totiž vyhrávala dechová hudba Šarovec z Hluku. Cimbálová muzika Blatnická Studánečka se poprvé na veřejnosti představila pod tímto názvem. Přišlo tedy i na šampaňské. Na krojovém plesu nemohl chybět mužský pěvecký sbor z Blatnice a dětský folklorní soubor Vavřínek.

Nejpěknější snad bylo, jak se docela malé děti uměly bavit i po svém vystoupení. Mezi dospělými tančily jako o život a šlo jim to minimálně stejně dobře jako nacvičené vystoupení. Právě v dětech a mladých lidech vidí pořadatelé budoucnost. Bez nich by totiž dědictví otců zahynulo.... Pár fotek můžete vidět zde: 

https://www.ostrozsko.cz/aktuality/17583/

Všechy zdravím a přeji Vám krásný zbytek neděle a super týden bez setkání s hloupými a hlavně zlými lidmi....

Lenka

—————

Zpět